Cugetare in loc de “Odihneasca-se in pace”

Viata este scurta. Si nu ne dam seama cat de scurta e. Ne ocupam timpul cu lucruri insignifiante. Ne stressam cu lucruri stupide. Ne ocupam ca sa fim ocupati. Alergam in stanga si in dreapta si incercam sa ajungem la timp.. Sa facem cat mai multe, sa acumulam. Unii dintre noi sunt infometati si insetati… de putere, de avere, de experiente individuale si egocentrice. Ne certam, ne luptam unii cu altii, unii se inprosca cu noroi, altii incearca sa ii controleze pe ceilalti, incearca sa ii manipuleze si cred ca asta ii fac fericiti. Altii sufera in tacere, altii isi petrec viata in durere caci asa cred ca li se cuvine, caci asa au fost invatati de mici. Li s-a spus si li s-a tot repetat ca nu merita, altceva decat durere. Si continua sa creada ceea ce li s-a spus si continua traiasca in durere, care se lungeste.

Uitam totusi cat de scurta e viata. Nu conteaza ca esti tanar si ca ai toata viata inainte. Nu conteaza daca esti considerat bun sau rau…pana la urma singurul lucru cert este ca toti ne ducem. Ne ducem undeva de unde nu mai putem reveni… Macar de-am fi constienti de duca asta atunci cand ne ducem. Ce ramane in urma noastra? Amintirile celorlalti despre noi, experientele celorlalti cu noi, caci doar prin ei- cei ce raman, noi cei care ne ducem, mai putem trai.

Toby era tanar, plin de viata si vitalitate. Era un optimist. Era orientat catre rezultate. Era motivator. Era plin de energie. Castigase anul trecut locul intai la Campionatul de Taekwondo din Jamaica, in ciuda unui job extrem de stressant si acaparator. II placea si fotografia. Ii placea si sa danseze. Anul trecut obtinuse cetatenia belgiana si era multumit caci asa nu mai trebuia sa aplice pentru diverse vize, precum pasaportul lui de american ii impunea. Toby era un entuziast iar vocea lui transmitea siguranta de sine, calm si in acelasi timp buna-vointa. Stia sa se poarte cu oamenii cat de diferiti ar fi fost ei. Ii citea cu usurinta si isi adapta cu usurinta comportamentul. Rar se enerva si in toate situatiile la care am asistat incerca sa ii motiveze pe ceilalti sa gaseasca o solutie. Stia sa motiveze si stia sa recompenseze cu o vorba buna, cu o incurajare cu un adevarat “Well done!” Toby nu mi-a fost doar sef cu numele, asa cum sunt atat de multi altii. Toby a fost era un lider care daca ar fi avut mai mult timp la dispozitie, l-ar fi dedicat pentru motivarea si dezvoltarea celor din echipa lui. Doar ca nu avea atat de mult timp… Si pana la urma nu a mai avut timp de loc. A fost un accident stupid de motocicleta. O coliziune, ieri, cand tot Bruxelles-ul era in sarbatoare. Rest in peace.

Toby-World Champion_Taekwondo-do

Categories: Uncategorized

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.