>Time management eficace cand sedintele dureaza cu orele si computerul intra in greva subit

>De la o vreme, mi se tot reproseaza intr-una ca nu imi gestionez bine timpul. Nu stiu cum se face, dar ma regasesc cam des la birou la ore cand nimeni nu mai e prin imprejur sau, mai rau, acasa, in timpul we-ului, cu dosare si timp alocat pt lucru la nu stiu ce proiect. Pe vremuri, eram un trainee, fara prea multe responsabilitati. Iar de la trainee am trecut la angajat, cu acte in regula si responsabilitati si mai in regula. Insa, daca pe cartea mea de vizita titulatura ma indica drept Cordonator, de multe ori in birou sunt numita ca manager. Iar sarcinile sunt numeroase, pe masura celei de-a doua titulaturi. Ba mai mult, am multiple caschete, asa cum se zice pe aici, vezi Doamne, ai mai multe roluri in companie. Asa ca ma regasesc facand si alte lucruri, care au mai mult sau mai putin legatura cu proiectele mari de comunicare la care lucrez. O comanda de rechizite pentru birou, ba niste facturi de tratat, o sala de sedinte de aranjat si bineinteles rapoartele la timp de dat. Tine-l pe client fericit, sugestii excelente de ginit, la brainstorming sa fii creativ, cand iti gestionezi timpul sa fii inventiv. daca se poate, cu cinci maini si doua capete sa lucrezi, si vertiginos emailuri si analize sa tastezi, sa citesti un articol sau doua, iar pe blogul firmei sa mai scrii inca o intrare noua; in week-end sa fii firmei devotat si sa iei acasa tot lucrul ce nu fu terminat… eeeh….

Buuuuun, am o problema de time management, asa ca trebuie sa o tratez. Asa ca sunt proactiva si ma duc la trainingul de gestiunea timpului. Asa ca la training, trainerul da sugestii si prezinta concepte, iar noi, cursantii, venim cu exemple din rutina noastra de “office activity”. La sfarsitul sedintei trainerul da verdictul: “In biroul vostru (nu eram singura din birou care s-a dus la training, sâc) e o problema majora cu ritmul de lucru. Ori firma mai angajeaza pe cineva, macar cu jumatate de norma, ori veti ajunge mai devreme sau mai tarziu intr-un centru de recuperare”. Ba mai mult, “seful vostru are nevoie de un curs de time management, nu voi”. eeeeh…. dar cum sa ii zici tu sefului, ca poate ar fi mai bine sa mai ia pe cineva in plus? pai asta ar insemna ca nu iti faci bine treaba si ca nu esti suficient de eficace/ “efficient”. asta ar insemna sa iti puna la indoiala capacitatile tale de a gestiona situatia. de ce sa mai angajezi pe cineva cand tu ai 5 zile pe saptamana cu cate 8 ore de lucru (de fapt, in contract e mai putin, dar daca asa zice seful :)))….), iar proiectele sunt ata de “wow” incat te motiveaza imediat sa te arunci zi si noapte pe ele? :::) hey, don’t get me wrong, seful meu e un simpatic si chiar cool comparativ cu alti sefi, insa tot un sef ramane. iar daca in viziunea lui rosu e verde, atunci asa e, ca pana la urma, el e seful. :))) parerea mea!

pana una alta, am realizat ca nu doar sarcinile multiple imi dau batai de cap in gestiunea timpului, ci si felul in care ceilalti imi gestioneaza timpul. Azi, sedinta de maxim doua ore jumate s-a transformat in sedinta de 5 ore. Extraordinar! Iar colac peste pupaza, computerul de care m-am tot plans in ultima vreme, a murit subit, culmea dupa ce unul dintre colegi ii facuse un update. ce si cum sa mai lucrezi in conditiile astea? solutia – un alt computer! genial! insa acel alt computer era mai lent decat insusi Maria Sa Melcul! asa ca, enervata dupa cele 35 minute petrecute ca Outlook sa bienvoiasca sa imi afiseze un simplu si scurt email, m-am hotarat sa plec acasa. Si asa, trecuse ora de plecare de ceva vreme, de ce sa mai raman sa ma rog de un laptop rabegit. Am decis sa lucrez de acasa, insa, surpriza mare, serverul era cazut iar conexiunea cu mailul de la firma era de domeniul imposibilului. asa ca iata-ma scriind bloguri si varsandu-mi amarul…. si, na pana acu am reusit. vedem ce se mai intampla data viitoare, ca sa am ce sa scriu pt post-it-ul viitor… bon soir, mes chers.

——————————————————–

Ti-a placut acest post? Poate si altora le-ar face placere sa-l citeasca. Atunci, fa-mi te rog o favoare si posteaza-l pe Social Media. Mulțumesc.

Author: Gabriela D. Spencer

I support you to Balance your overall Well-being, be it physical, emotional, relational or social through Life Coaching and Laughter Yoga. My aim is to ‘support you to help yourself’ as you are the only expert of your life. My interests include positive psychology, body-mind balancing techniques, stress management, well-being and connecting with one’s inner child. I am a Multi-potential and an ISFP (according to the latest tests, but who knows). I write and express myself whenever my mind is bursting with thoughts and emotions. Read me mostly in Romanian and sometimes in English.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.