Cum am ajuns sa facem ‘trei nunti’ in loc de una?

DSC_9972 DSC_0778

Fotografii realizate de Adrian Cotiga si Monica Juganaru

Data petrecerii de nunta la Foisorul cu Flori fusese batuta in cuie – 19 iulie, insa nu stiam exact cum vom face cu partea legala si cea religioasa. De fapt, nici nu stiam prea multe despre ce trebuia sa facem pentru a ne casatori in religia ortodoxa. Stiam doar ca ne trebuie nasi, insa nu stiam nici pe departe de conditiile pe care biserica ortodoxa le impune nasilor.

Am aflat mai tarziu ca biserica ortodoxa cere ca nasii sa fie casatoriti (impreuna) si ortodoxi. Preotul cu care vorbisem ne spusese ca ne-ar putea gasi el niste nasi asa pentru cununia ortodoxa. Am refuzat cu politete ideea unor nasi necunoscuti si de complezenta.

1090

1111

1147

1335

Pentru noi, nasii trebuiau sa fie persoane care au o insemnatate in viata noastra si care ne-au indrumat cumva cursul relatiei noastre. Si cine altcineva sa ne fie nasi (chiar si simbolici) decat Denisa, datorita careia eu l-am cunoscut pe Chris si Wayne, bunul prieten din copilarie a lui Chris , tata a doua fetite si sot cu experienta de casnicie.

1127

Ne doream mult sa ne cununam totusi in biserica si spre deosebire de biserica ortodoxa care ne punea tot felul de conditii (nasi casatoriti si ortodoxi, mirele sa se lepede de religia anglicana si sa se boteze in religia ortodoxa, etc), biserica anglicana ne-a intampinat cu bratele deschise. Mi-am pastrat religia ortodoxa, nu trebuia sa ma botez din nou, nasi nu trebuiau. Totusi era o problema:  singura biserica anglicana din Romania era cea din Bucuresti. Nunta noastra era la Sinaia.  Asa ca am facut o alegere radicala: am ales biserica anglicana din Bruxelles, care ne era totusi mai la indemana. Prin urmare ne-am gandit deja la doua nunti: una mai mica la Bruxelles si una mai mare la Sinaia.

DSC_0841

Preotul anglican – Canon Robert Ines, care intre timp a devenit si Bischop of Europe pentru Biserica Anglicana, a dorit sa ne cunoasca si sa ne acompanieze pe durata organizarilor. Asa ca am avut mai multe intrevederi al caror scop a fost sa ne cunoasca mai bine si sa discutam despre importanta casatoriei. Am citit inclusiv o carte despre casatorie si ne-am intalnit sa vorbim despre ea. Am trecut in revista inclusiv toata cununia de nunta anglicana, in care atat el cat si noi am recitat fragmentele care trebuiau sa fie spuse in timpul cununiei religioase. Am facut inclusiv repetitie cu domnisoarele si cavalerii de onoare vineri seara, inainte de ziua nuntii, ca sa ne stim fiecare rolul.

DSC_3984

Data de 15 martie, ziua in care noi ne-am cunoscut si data la care noi tineam neaparat sa ne casatorim, nu era disponibila in agenda bisericii pentru cununia noastra religioasa. Am cautat o alta biserica anglicana, in Waterloo inafara Bruxelles-ului, insa biserica era prea minimalista si se punea problema transportului invitatilor. Am ales biserica Holy Trinity din Bruxelles si am decis sa mutam data cununiei religioase cu o saptamana mai tarziu. Am pastrat 15 martie, pentru data cununiei civile. Asa ca ne-am trezit cu trei nunti: 3, the lucky number!

Povestea nuntii(lor) noastre…to be continued

Fotografii realizate de Adrian Cotiga si Monica Juganaru

DSC_1009 DSC_9420

Fotografii realizate de Adrian Cotiga si Monica Juganaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.