Ozzie si Karamel petrec weekendul impreuna

Ozzie-Karamel-1Unde se duce Karamel, hop si Ozzie. Karamel vrea sa stea singur, Ozzie vrea joaca. Karamel maraie. Ozzie latra sa il incurajeze la joaca! A intrat o musca in camera. Ozzie alearga sa o prinda. Se impiedica de o jucarie si cade pe Karamel. Karamel maraie, Ozzie continua sa alerge dupa musca. Karamel vrea un loc al lui. Il gaseste langa usa asa ca  si-l marcheaza asa cum masculii stiu sa o faca. Du-te si curata locul si cearta-l un pic pe Karamel. Karamel e vadit suparat si rusinat si ma urmareste cu ochii lui mari si caramel. Ozzie abandoneaza musca si decide sa iasa afara pe terasa. Karamel decide sa vina sub masa la care eu lucrez. Ozzie vede ca Karamel e sub masa si vine pe el. Karamel maraie. Ozzie latra sa il incurajeze la joaca. Eu le zic gata, liniste! Cateii se potolesc si se intind pe jos latiti si obositi. Liniste. Si din cand in cand un marait incetisor de-a lui Karamel.

Mai tarziu.
Cei doi catei tac malc. Tac amandoi caci dorm. Ozzie din dorinta de a fi mai aproape de Karamel, i-a preluat patutul, caci Karamel il maraie ori de cate ori Ozzie se apropie de el. Ozzie sforaie si ofteaza din cand in cand in somn. Karamel doarme fara zgomote. A vrut sa stea aproape de mine, asa ca a doarmit sub masa, langa picioarele mele. Afara canta papagalii. Soarele s-a ascuns dupa nori. E pace si liniste.

Ozzie-Karamel

A doua zi.
Deschid usa incetisor si intru in sufragerie. Cateii ma aud si se reped cu entuziasm catre mine. Amandoi nu stiu cam sa alerge mai repede ca sa ajunga la mine si ca sa imi dea mai frumos “buna dimineata”. O adevarata cursa, o adevarata competitie pentru a-mi capta atentia. Amandoi sar, scancesc si dau din codita cu ardoare, doar doar o sa le dau marele premiu de cel mai iubitor si iubit catel luandu-l in brate si mangaindu-l.

Vai, am incurcat-o! Trebuie sa am grija cum imi dozez “iubirea” si atentia ca nu care cumva sa defavorizez pe vreunul dintre cei doi patrupezi. Totusi Ozzie e mai independent si poate sa se amuze si singur jucandu-se minute intregi cu aceeasi jucarie. Pe cand Karamel e facut din alt aluat. E melancolic si contemplativ si are nevoie de prezenta umana ca si de apa. Te urmeaza credincios in orice loc ai merge si se uita tinta in ochii tai sa vada in ce toane esti si daca nu cumva vrei sa ii spui ceva lui. De te uiti la televizor, se cuibareste langa tine, facandu-se ghem si bagandu-se in coasta ta. E nemaipomenit daca mai si atipesti pe canapea caci Karamel iti va tine cu siguranta de cald! Pe cand Ozzie prefera sa stea de unul singur la capatul celalalt al canapelei. Dar acum e competitie, asa ca gelozia, bat-o vina, se face simtita cand e vorba de cine primeste intai favorurile “stapanei casei”.

Ozzie-Karamel-2

Numai ca gelozia se uita repede si cei doi blanosi ajung din nou sa se lupte ca doi ursuleti, imbratisandu-se unul pesi  altul. Se agata de blanita, se incaleca unul pe altul, alearga se maraie… parca ar fi doi baietei care se harjonesc cat e ziua de lunga. Iar in final se lungesc in fel si chip pe unde apuca si trag un pui de somn demn de harjoneala de dinainte.

Ozzie-Karamel-3

——————————————————–

Ti-a placut acest post? Poate si altora le-ar face placere sa-l citeasca. Atunci, fa-mi te rog o favoare si posteaza-l pe Social Media. Mulțumesc.

Author: Gabriela D. Spencer

I support you to Balance your overall Well-being, be it physical, emotional, relational or social through Life Coaching and Laughter Yoga. My aim is to ‘support you to help yourself’ as you are the only expert of your life. My interests include positive psychology, body-mind balancing techniques, stress management, well-being and connecting with one’s inner child. I am a Multi-potential and an ISFP (according to the latest tests, but who knows). I write and express myself whenever my mind is bursting with thoughts and emotions. Read me mostly in Romanian and sometimes in English.

4 thoughts

  1. Karamel sa faca bine sa nu mai fie mascul feroce ce-si marcheaza teritoriul 😱. Nu stie el ce noroc a avut sa fie primit in familia voastra.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.