Cum ar fi daca am canta mai des?

Sunt pe terasa. E seara si s-a intunecat. Incerc sa ma concentrez la teza pe care o am de scris cand aud niste voci melodioase. Intorc capul si privesc catre cladirea vecina. Etajul 6, balcon decorat cu o ghirlanda luminoasa. Inauntru intuneric. Intuneric ce lasa loc unor cerculete de lumina. Lumanari pe un tort. Vocile canta. “Joyeux a-nni-ver-saire! Joyeux ann-iver-saire! Joyeux a-nni-vers-aire! Joyeux a-nni-ver-saire!”. Apoi aplauze. Se simte bucuria. Se simte uniunea. Sunt impreuna. Sunt veseli. Sunt bucurosi. Si ma intreb. De ce oare nu cantam mai des? De ce asteptam aniversarile ca sa cantam? Ce s-a intamplat cu glasul nostru? 

Daca cineva canta pe strada sau intr-un magazin, e privit cu ochi incruntati, dezaprobatori. Avem glas frumos, puternic, melodios, capabil sa produca o multitudine de sunete, unele dintre ele imposibil de reprodus chiar si de cele mai istete pasari. Si cu toate acestea, ne cenzuram. Ne autocenzuram. Ce-ar fi daca am canta din nou? Impreuna? Ce-ar fi daca am zambi si ne-am alatura celui care canta de unu singur pe strada? Ce-ar fi daca am canta chiar daca toata viata ni s-a spus ca “nu avem voce”. Ar fi fain, nu? Ei bine, am descoperit in Bruxelles un loc unde ne putem reuni si canta, chiar daca “avem” sau nu voce dupa canoanele muzicale. La chorale d’un soir reuneste pe cei mici si pe cei mari, pe cei cu voce sau fara voce, pe cei cu ureche sau fara ureche muzicala si pe toti care au chef sa cante si sa isi lase vocea sa iasa afara din toti rarunchii. Mi-am promis ca data viitoare merg si eu la cantat. Poate ne vedem acolo.

–––––––––––––––––––

Ti-a placut acest post? Poate si altora le-ar face placere sa-l citeasca. Atunci, fa-mi te rog o favoare si posteaza-l pe Social Media. Mulțumesc.

Un răspuns la „Cum ar fi daca am canta mai des?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.