Femeia ce râdea cu gura până la urechi

În sfârșit ai ieșit la aer, în natură! Te plimbi prin pădure, uitându-te cu aviditate la trunchiurile copacilor și respiri cât poți de adânc aerul ce îți împrospătează nările. Ți-a fost atât de dor! Sorbi cu privirea jocul coroanelor verzi ce se boltesc deasupra ta și zâmbesti cerului ce se întrezărește poznaș printre ramuri. Ca un copil de doi ani, te bucuri ori de câte ori zărești un mănunchi de flori, ori de câte ori o pasăre mai soprană iese pe scena frunzoasă la serenade, ori de câte ori o rază de soare te gâdilă pe nas. Hapciu! Iar când pașii îți scot pe neașteptate un lac în cale, te oprești fără suflare să îl contempli. Îți reiei apoi drumul, minunându-te la tot pasul. E primăvară și redescoperi o lume care până nu demult, părea uitată și inaccesibilă.

În cale, îți iese o femeie. Pășește agale cu ochii-n telefon și gura până la urechi. Merge de una singură, ținând telefonul cu o mână la nivelul ochilor, în timp ce din când în cand își ridică celălalt braț deasupra capului strigând « Yeeeeeeei ».  Ce arătare ciudată! Dar nu asta o face neobișnuită, ci râsul ei zgomotos în mijlocul pădurii liniștite. Și poate nici râsul nu ar fi neobișnuit, daca nu ar râde de una singură. Te uiți încruntându-te la arătarea asta mult prea efervescentă și în totală discordanță cu împrejurimile verzi. Dar încruntarea nu te ține mult. Te trezești zâmbind, întâi timid, poate și cu o urmă de dispreț, apoi mai mult și mai mult, până când zâmbetul ți se transformă într-un chicotit amuzat. Iar fără să știi de ce, începi să râzi și tu, oarecum îndunfat, mimând-o pe femeia cu gura pâna la urechi.

Ea te zărește, vă intersectați privirile și îți spune între două râsete: 

«  E Laughter Yoga. Ședință online. »

« Laughter, ce? », te întrebi cu nedumerire.

Dar nu apuci să o întrebi, pentru că ea deja s-a îndepartat râzând cu ochii in telefon, chicotind, hihi-ind și hoho-ind. Apuci totuși să arunci o privire în ecranul telefonului ei. În mai multe pătrățele, zărești fețe ce zâmbesc cu gurile pâna la urechi. Nu le auzi, femeia are căștile în urechi. Nu îți e clar dacă oamenii din pătrățele chiar râd, ai trecut prea repede oricum. Însă îți rămâne în minte un fel de cântec hăhăit: “HO-HO, HA-HA-HA! O-HO, HA-HA-HA! O-HO, HA-HA-HA! Yeeeeeeei!”

« Laughter Yoga? » te mai intrebi o dată. Apoi îți pică fisa. « Aaaaa, laughter, adica râs. Yoga, adică… yoga. »  Vezi legătura cu râsul, dar nu vezi încă legătura cu yoga. Nu contează. Sunt mulți lunatici pe lumea asta. 

Femeia ți-a dispărut din priviri, dar tu încă îi mai auzi râsetul. E vesel, răsunător, ca un copil ce se bucură că a ieșit în sfârșit la joacă. Îți e dor să fii un copil lipsit de griji, ce râde entuziasmat pentru că totul i se pare amuzant. Ai devenit adult, iar adulții sunt prin definiție serioși, bățoși, sarcastici, îngrijorați, critici, obosiți, gânditori, analitici, uzați, și încruntați. N-au timp ei de râs și lejeritate, când sunt atâtea lucruri de făcut și grele responsabilități, deadline-uri și standarde de îndeplinit. Cum să dea ei în mintea copiilor?

Adulții trebuie sa fie serioși si puternici. Pentru că viața e dură și serioasă, nu-i o glumă!

Chiar așa? Nu le-ar prinde bine oare adulților cei serioși să se mai înmoaie o bucată și să învețe câte ceva de la copii? Eu cred că da. Râsetul și joaca aduc lumină și căldură în orice trup de adult împovărat. Am fost adultul împovărat. Încă mai sunt, câteodată. Dar între timp am devenit și femeia ce mai devreme pășea cu gura până la urechi în mijlocul pădurii. Practicam râsul, energia și lejeritatea, practicam spiritul de copil și joca. Uneori nu e nevoie de glume și comedie ca să râzi. 

34DE5C7A-C879-464F-96AC-599034B36D09_4_5005_c

Daca vrei și tu să îți lași râsul să iasă la iveală, îți dau întâlnire online, în The Laughter Room. 

  • Morning Laughter Energizer –> 10 minute de laughter yoga dimineața (gratuit)
  • Hai să râdem! Ședință gratuită de Laughter Yoga (Yoga prin RÂS) –> 30 – 40 de minute de laughter yoga în limba română (gratuit & donații pentru cauze de strângere de fonduri recomandate/ sănătate, ecologie, protecția animalelor, educație, endometrioză … la alegere)
  • It’s Laughter Yoga Time – 30 – 40 de minute de laughter yoga în limba engleză (gratuit & donații pentru cauze de strângere de fonduri recomandate/ sănătate, ecologie, protecția animalelor, educație, endometrioză … la alegere)

115803761_152745309725698_5641785576732869375_n


Citește și:

Author: Gabriela D. Spencer

I support you to Balance your overall Well-being, be it physical, emotional, relational or social through Life Coaching and Laughter Yoga. My aim is to ‘support you to help yourself’ as you are the only expert of your life. My interests include positive psychology, body-mind balancing techniques, stress management, well-being and connecting with one’s inner child. I am a Multi-potential and an ISFP (according to the latest tests, but who knows). I write and express myself whenever my mind is bursting with thoughts and emotions. Read me mostly in Romanian and sometimes in English.

2 thoughts

    1. Da, ne-ar prinde bine. De asta am început să dau ședințele de laughter yoga online. Am observat că mie îmi prindea bine și m-am gândit să împărtășesc asta și cu alții, mai ales în perioada aceasta când avem mult mai puține motive și ocazii să râdem.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.