Din ciclul “de ultimă oră”: Cum a dispărut și a reapărut virusul încoronat?

Ai fost aseară la pisici?”, m-a întrebat mama acum două zile.

Am fost și au avut o producție din plin” i-am răspuns eu, referindu-mă la tranzitul lor intestinal ce nu apare niciodată în compilațiile de video-uri amuzante cu pisici care te fac să exclami: “Oooh, ce drăguț, vreau și eu o pisică!”.

Timp de o săptămână am vizitat cele două pisici negre din apartamentul vecinilor care mi le lăsaseră în grijă pe durata vacanței lor. Da, au cutezat să plece cu cei doi copii la ski, în ciuda panicii mondiale create de virusul încoronat. S-au întors voioși și cu amintiri plăcute. Nu au avut nevoie să fie puși în carantină. S-au spălat des pe mâini și nu erau cazuri de virusați acolo unde au călătorit.

Cu o săptămână jumate înainte de plecarea vecinilor eram și noi în vacanță pe insula vulcanică Lanzarote. O vacanță calmă și relativ călduță în mijlocul iernii, un timp de resursare și respiro pe care îl recomand oricui. Iar dacă am tușit și am strănutat, am făcut-o pentru că aveam câteva sechele lăsate de o infecție în gât.

Cum ne-am protejat? Păi făcând câteva chestii de bun-simț:

⁃ Am avut grijă să ne spălam mâinile, mai des, ce-i drept decât de obicei

⁃ Am folosit un gel dezinfectant pentru mâini (eu am preferat unul pe bază de uleiuri esețiale, soțul a preferat unul obișnuit)

⁃ Am avut grijă să bem ceaiuri calde în care mai adăugam și cate o feliuță de lămâie

⁃ Am dormit “bine”, ceea ce înseamnă că ne-am trezit aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, nu ne-am culcat prea târziu, ba am făcut și câteva sieste în unele zile

⁃ Am evitat frigul, drept pentru care mi-am cumpărat o eșarfă mai groasă pentru plajă; în primele zile bătea vântul și nu era suficient de cald; și o bluză de pijama foarte groasă pentru nopțile ce mie personal mi se păreau friguroase

⁃ Am mâncat deseori mâncaruri calde cu garnitură de legume gătite, deși salatele ce acompaniau fructele de mare mi-au făcut cu ochiul din când în când

⁃ Cum am gâtul mai sensibil, ușor iritabil și mai mereu roșu, am folosit niște pastile de supt cu miere de albine.

⁃ Și ne-am luat porția de vitamine și alte suplimente alimentare pe care le luăm de obicei în perioada aceasta a anului. Am diminuat însă doza de vitamina D. Aveam deja soare pe cer care să ne ajute cu suplimentarea.

Și … cam atât.

Ah și am uitat să spun. Nu ne-am uitat deloc la știri. Am aprins televizorul doar o singură dată, iar știrile online le-am evitat. Și ghici ce s-a întâmplat? Pentru o săptămână, Coronavirus “a dispărut”. S-a diluat și s-a strecurat printre firele de nisip undeva departe de atenția noastră. Pentru o săptămână aproape că am uitat de existența sa.

Ne-am adus aminte subit în prima dimineață după ce ne-am întors acasă. Dăduse drumul la televizor, parte din ritualul lui matinal și deodată știrile aducătoare de panică ne-au invadat cotidianul. Mirată am exclamat: « Ce chestie, uitasem aproape complet de virusul ăsta! Mulțumesc, jurnal de știri! ». Cu o ușoară tensiune ce îmi acaparase deja umerii și cu câteva tentative de frisoane, am mers să mă mai spăl încă o dată pe mâini. Just in case.

Citește și:


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Author: Gabriela D. Spencer

I support you to Balance your overall Well-being, be it physical, emotional, relational or social through Life Coaching and Laughter Yoga. My aim is to ‘support you to help yourself’ as you are the only expert of your life. My interests include positive psychology, body-mind balancing techniques, stress management, well-being and connecting with one’s inner child. I am a Multi-potential and an ISFP (according to the latest tests, but who knows). I write and express myself whenever my mind is bursting with thoughts and emotions. Read me mostly in Romanian and sometimes in English.

5 thoughts

  1. Da, asta cu somnul suna bine in teorie, insa cand ai copii mici care se trezesc noaptea, esti varza cu imunitatea. Imi place cum scrii, sigur mai revin pe la tine 🙂

    Liked by 1 person

    1. Mulțumesc, Florina, de apreciere și implicit de încurajare! Și de acord cu tine, când e vorba de copii mici, mai toate teoriile legate de “igienă de viață” sunt greu de aplicat și rămăn în aer. Sănătate, energie, ocazii de somn neîntrerupt, sieste și ajutor acolo unde ai nevoie îți urez! Te mai aștept pe blog!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.